Academia Oamenilor de Știință din România

Acasă Blog

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Provocări actuale la adresa securităţii globale şi naţionale

Joi, 20 iunie a.c., începând cu ora 11, la sediul Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOŞR) a avut loc Masa rotundă-dezbatere cu tema “Provocări actuale la adresa securităţii globale şi naţionale”.

Evenimentul a fost organizat de Secţia de Ştiinţe Militare a AOŞR în cooperare cu Facultatea de Ştiinţele Educaţiei, Comunicare şi Relaţii Internaţionale a Universitatăţii Titu Maiorescu din Bucureşti.

La activitate au participat parlamentari, numeroase personalităţi din mediul academic şi ştiinţific, din instituţii publice din domeniul securităţii naţionale, membri ai Secţiei de Ştiinţe Militare a AOŞR, studenţi.

Dezbaterile s-au axat pe identificarea forţelor ce acţionează în mediul de securitate actual şi a direcţiilor de evoluţie a acestora, precum şi a soluţiilor adoptate de România pentru a contracara riscurile şi ameninţările la adresa securităţii naţionale şi europene.

THE DIGITAL TRANSFORMATION OF EUROPE

0

26 – 28 June 2024, The Academy of Romanian Scientists
Special Guest: Mário CAMPOLARGO, ICT Expert

Former Secretary of State for Digitalisation and Administrative Modernisation – Government of Portugal
Former Director General DG Informatics DIGIT – European Commission

Mário Campolargo was also Director for „Future Networks” in DG CONNECT, dealing with policy development and research supporting the Digital Single Market from the angles of 5G networks, IoT, Cloud and Next Generation Internet. Before he was Director for „Emerging Technologies and Infrastructures”, responsible for FET (Future and Emerging Technologies), ICT based infrastructures for science and ICT trust and security.

Before joining the European Commission in 1990, he worked for 12 years in the R&D Centre of Portugal Telecom as a researcher and manager.

He holds a Degree in Electrical Engineering from University of Coimbra, a Master of Science in Computing Science from Imperial College London, a Post graduate in Management from Solvay Business School Brussels and a European Studies Diploma from Université Catholique de Louvain-la-Neuve.

Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Moinești, ed. a XIX-a și Reuniunea Chirurgilor din Moldova „Iacomi Răzeșu”, ed. a XL-a

0

Între 11-13 iulie 2024 are loc evenimentul Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Moinești – ediția a XIX-a și Reuniunea Chirurgilor din Moldova „Iacomi Răzeșu” – ed. a XL-a.

Evenimentul este organizat sub patronajul Academiei de Științe Medicale din România, Academiei Oamenilor de Știință din România, Uniunii Medicale Balcanice și Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

anunt-Zilele-medicale

Protecția legală a operelor științifice

Evenimentul va aduce în discuție posibilitățile legale de protejare a operelor științifice, de la dreptul de proprietate intelectuală, la transferul de drepturi sau soluționarea litigiilor, în acord cu legislația în vigoare, la momentul prezent.

Colaborare Universitate – Industrie

0

Cu ocazia inaugurării biroului Infineon Brașov, D-l Director General Guenter Krasser, Vicepreședinte și Director General al Infineon România, a înmânat placheta Infineon D-lui Prof. Dr. Fiz. Doru URSUTIU (Membru Corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România) ca recunoaștere a activităților susținute în Cadrul Centrului de Valorificare și Transfer de Competențe CVTC pentru colaborarea îndelungată cu Cypress și Infineon, pentru activitățile inițiate la “CLUBUL NI – Infineon (Cypress)”, fondat în cadrul CVTC și pentru modul în care CVTC susține colaborarea ȘCOALĂ – UNIVERSITATE – INDUSTRIE. 

Infineon își consolidează capacitățile pentru dezvoltare de cipuri în România prin deschiderea unui birou la Brașov și după cum spunea Guenter Krasser, Vicepreședinte și Director General al Infineon România: „Sărbătorim un moment important, inaugurarea Infineon Brașov. Această extindere ne permite să oferim oportunități atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru inginerii cu experiență care își doresc o carieră de excepție în microelectronică. Odată cu creșterea prezenței noastre în oraș, vedem un mare potențial de a extinde colaborarea noastră cu Universitatea Transilvania din Brașov, atât pe teme educaționale, cât și de cercetare.”

NanoBioMat – 19-21 June 2024

0

The Academy of Romanian Scientists, L ’Accademia Tiberina and the National University of Science and Technolgy Politehnica Bucharest are organizing the International Scientific Conference “Applications of Chemistry in Nanosciences and Biomaterials Engineering (NanoBioMat)” for young researchers.

19-21 June 2024
Online – Teams Platform

The topics for the conference include:

• novel materials;

• surface chemistry;

• air and soil bioremediation;

• composite materials and biomaterials;

• applications of natural compounds and chemical products;

• nanomaterials and bionanomaterials for the controlled release of biologically active molecules;

• bionanoproducts for bone and tissue regeneration;

• advanced techniques for material processing.

See details HERE

GALA PREMIILOR AOSR pentru anul 2022

0

Vineri, 21 iunie 2024, ora 9:30, are loc GALA PREMIILOR ACADEMIEI OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ DIN ROMÂNIA pentru anul 2022.
Evenimentul se desfășoară la sediul AOSR din str. Ilfov nr. 3, București.

Accesați pliantul premiilor AICI

Festivitatea de premiere va fi urmată, de la ora 12:00, de
Sesiunea Omagială

EMINESCU,
OMUL DEPLIN AL CULTURII ROMÂNE

Ediţia a IX-a

organizată de către Secția Filosofie, Teologie și Psihologie a AOSR.

Cuvânt de deschidere:
Doina BANCIU, Președinte AOSR

Vor conferenţia:
Angela BOTEZ                                                    Andrei DÎRLĂU
Elena ARMENESCU                                             Gheorghe DĂNIȘOR
Ioan N. ROŞCA                                                   Diana DĂNIȘOR
Henrieta Anişoara ŞERBAN                                  Narcis ZĂRNESCU
Sorin IVAN                                                         Mihai BĂDESCU

Conferinţă dedicată prof.dr. Constantin I. Angelescu

0

Conferinţă dedicată prof.dr. Constantin I. Angelescu la 155 de ani de la naștere

Moderator – prof. univ. dr. Victor Ciupină, preşedinte al Filialei Constanța a AOŞR

Prelegerea: Dr. Constantin I. Angelescu (12 iunie 1869-14 septembrie 1948) – personalitate de prim rang a Învățământului și Culturii, președinte-fondator (1935) al Academiei de Științe din România

Conferenţiar – prof. univ. dr. Stoica Lascu, m.c. al AOŞR

Manifestarea are loc sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 11.00, la sediul Filialei Constanţa a AOŞRbd. Mamaia nr. 126

Conferința The Knowledge – Based Organization (KBO) 2024

0

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu găzduiește, în perioada 13–15 iunie, cea de-a XXX-a ediţie a Conferinţei știinţifice internaţionale The Knowledge – Based Organization (KBO) 2024, eveniment organizat sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România.

La ediția din acest an s-au înscris 183 de autori din instituții de învățământ superior și centre de cercetare din România, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina și Ungaria, fiind elaborate 100 de lucrări.

KBO oferă participanților oportunitatea de a disemina cunoștințe şi rezultate ale activităţii de cercetare ştiinţifică și de a face schimb de idei cu privire la o gamă largă de subiecte care se înscriu în tematica organizației bazate pe cunoaștere.

Conferința ”Cercetarea – vocația tinerilor”

0

Conferința ”CERCETAREA – VOCAȚIA TINERILOR” aduce în discuție importanța sprijinirii ideilor inovatoare ale tinerilor din toate domeniile științei și a dezvoltării de proiecte de cercetare, prin intermediul oportunităților de finanțare oferite de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, de Fonduri Structurale și Programe internaționale.

Obiectivele principale ale conferinței sunt dezvoltarea și consolidarea competențelor științifice și tehnice de importanță pentru dezvoltarea economică și socială, inclusiv prin formarea de cercetători talentați pentru sistemul de cercetare, academic și de inovare din România.