Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteTHE DIGITAL TRANSFORMATION OF EUROPE

THE DIGITAL TRANSFORMATION OF EUROPE

26 – 28 June 2024, The Academy of Romanian Scientists
Special Guest: Mário CAMPOLARGO, ICT Expert

Former Secretary of State for Digitalisation and Administrative Modernisation – Government of Portugal
Former Director General DG Informatics DIGIT – European Commission

Mário Campolargo was also Director for „Future Networks” in DG CONNECT, dealing with policy development and research supporting the Digital Single Market from the angles of 5G networks, IoT, Cloud and Next Generation Internet. Before he was Director for „Emerging Technologies and Infrastructures”, responsible for FET (Future and Emerging Technologies), ICT based infrastructures for science and ICT trust and security.

Before joining the European Commission in 1990, he worked for 12 years in the R&D Centre of Portugal Telecom as a researcher and manager.

He holds a Degree in Electrical Engineering from University of Coimbra, a Master of Science in Computing Science from Imperial College London, a Post graduate in Management from Solvay Business School Brussels and a European Studies Diploma from Université Catholique de Louvain-la-Neuve.

Expertul ICT Mário CAMPOLARGO, în vizită la Academia Oamenilor de Știință din România

La invitația Academiei Oamenilor de Știință din România, Expertul ICT Mário Campolargo, fost Secretar de Stat pentru Digitalizare și Modernizare Administrativă în Guvernul Portugaliei și fost Director General al DG Informatics DIGIT – Uniunea Europeană, personalitate de marcă a domeniului digitalizării în Europa, face o vizită în România, unde participă la o serie de întâlniri și evenimente sub genericul The Digital Transformation of Europe – Transformarea digitală a Europei.

Programul vizitei în România a Domnului Mário Campolargo, desfășurată la inițiativa și în organizarea Academiei Oamenilor de Știință din România,cuprinde întâlniri cu personalități și responsabili în domeniul digitalizării, vizite la instituții și universități din București și din țară, discuții și mese rotunde pe temele Transformării Digitale a Europei, proces de mare complexitate și importanță pentru prezent și viitor. În acest cadru, expertul european va avea întâlniri cu Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan,  și cu Președintele Autorității pentru Digitalizare a României, Dragoș-Cristian Vlad.

Primul punct pe Agenda evenimentului îl constituie vizita prestigiosului expert la Academia Oamenilor de Știință din România, unde urmează să se desfășoare o întâlnire cu echipa de conducere a instituției și cu membri ai Academiei. În aceeași zi, 26 iunie 2024, de la ora 15:00, tot la sediul AOSR, este programată o întâlnire a Domnului Mário Campolargo cu reprezentanți ai unor companii ICT implicate în procesul transformării digitale, cu tema:The cloud vision in the new paradigm of digital transformation – Viziunea „Cloud” în noua paradigmă a transformării digitale.

Vineri, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica Bucureşti, dl Mário Campolargo va participa la o masă rotundă cu tema „Transformarea digitală a Europei”.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA