Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăAOSR ÎN MASS-MEDIACongresul Național de Farmacie 2023, Ediția a XIX-a - Farmacia azi: de...

Congresul Național de Farmacie 2023, Ediția a XIX-a – Farmacia azi: de la tradiție la interdisciplinaritate și inteligență artificială

Peste 1500 de farmaciști și specialiști în domeniul sănătății s-au reunit la Cluj-Napoca pentru cel mai important eveniment al anului dedicat comunității farmaceutice din România – Congresul Național de Farmacie 2023, Ediția a XIX-a, organizat de Societatea de Științe Farmaceutice din România și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, relatează ziarulfaclia.ro.

Ceremonia de deschidere a congresului împreună cu cele două conferințe plenare susținute de rectorul UMF, Anca Dana Buzoianu, și de invitatul special al acestei ediții, Andreas Bender, profesor de informatică moleculară la Universitatea din Cambridge, a avut loc în eleganta sală a Operei Naționale Române. Tema din acest an a Congresului este „Farmacia azi: de la tradiție la interdisciplinaritate și inteligență artificială”.

În prima parte a evenimentului oficial de deschidere, din partea Academiei Oamenilor de Știință din România a luat cuvântul și prof. univ. dr. Marius Bojiță, Președintele Filialei Cluj a AOSR, potrivit căruia “Tema congresului a fost stabilită de către Societatea de Științe Farmaceutice din România în urmă cu aproape un an. Pornind de la faptul că IT-ul cucerește din ce în ce mai mult teren în diferite domenii, nu se putea ca Societatea de Științe Farmaceutice să nu fie receptivă. Prin urmare, este foarte important ca farmaciile să înceapă din ce în ce mai mult să introducă inteligența artificială în activitatea lor zilnică. Totuși, oricât de mult ar pătrunde inteligența artificială în domeniul farmaceutic, farmacistul rămâne cel care trebuie să comunice cu pacientul și el este cel care trebuie să înțeleagă suferința acestuia”.

Articolul integral poate fi accesat AICI

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA