Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteConferința "Transformarea digitală a instituțiilor publice de cultură"

Conferința „Transformarea digitală a instituțiilor publice de cultură”

Prof. univ. dr. Ing. Doina BANCIU, Vicepreședințe al Academiei Oamenilor de Știință din România, a fost invitată de către Consiliul Județean Călărași și Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” Călărași să susțină conferința „Transformarea digitală a instituțiilor publice de cultură”, cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naționale. 

Conferința are loc pe 15 ianuarie 2024, ora 11:00, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași.

Click pentru a viziona materialul VIDEO realizat la conferință

Conferința a prezentat noile concepte privind rolul bibliotecilor în societate, precum și modul de finanțare prin PNRR pentru transformarea lor în hub-uri de cultură digitală.

Conferința a fost deschisă de către Președintele Consiliului Județean Călărași, dl Vasile Iliuță, care și-a exprimat susținerea pentru modernizarea bibliotecilor și participarea lor activă la ridicarea competențelor digitale ale cetățenilor. Directorul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași, dna. Ionela Ichim, a arătat că va aplica pentru obținerea de fonduri prin PNRR. La finalul conferinței a fost vizitată biblioteca, apreciată pentru modul de organizare, acces la colecții și spațiile dedicate tinerilor.

La conferință au fost prezenți Președintele Asociației Bibliotecilor Publice din România, directorul Bibliotecii Județene Ialomița, precum și oficialități locale, alături de bibliotecari din întregul județ, cadre didactice și elevi.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA