Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteAniversare 50 de ani de activitate pastorală - Pr. prof. dr. Theodor...

Aniversare 50 de ani de activitate pastorală – Pr. prof. dr. Theodor Damian, Președintele filialei AOSR – New York

Pr. Prof. Dr. Theodor Damian, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, Președintele filialei New York – AOSR a fost sărbătorit pentru 50 de ani de activitate pastorală, dintre care 35 la New York. Vă invităm să vizionați materialul video realizat cu această ocazie de către Romanian TV of NY (RTVNY).

Pe 28 mai 2023, Parohia Ortodoxă Română “Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Astoria” NY a aniversat retragerea din activitatea pastorală a părintelui profesor doctor Theodor Damian. Cei 50 de ani de slujire a bisericii, din care ultimii 35 s-au desfășurat în SUA, iar 30 la parohia menționată anterior, pe care a fondat-o în 1993, au fost sărbătoriți printr-o slujbă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Nicolae, Mitropolit al celor Două Americi. IPS Mitropolitul Nicolae i-a conferit părintelui profesor medalia „Ștefan cel Mare și Sfânt”, iar preotesei, Claudia Damian, cea mai înaltă distincție pentru mireni, “Crucea Patriarhală”, titrează RTVNY.


Prof. dr. Theodor Damian este poet, teolog, profesor universitar dr. de filosofie şi etică la „Metropolitan College” din New York. În 1993 a fondat şi înregistrat cu autoritățile americane, „Institutul Român de Teologie şi Spiritualitate Ortodoxă”, Biserica „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel”, şi, de asemenea, cenaclul „Mihai Eminescu”. În acelaşi timp, Th. Damian a editat revista de cultură şi spiritualitate românească Lumină Lină. A debutat ca poet în revista Săptămâna Română şi apoi a publicat în multe alte reviste din România şi din străinătate. Prima sa carte a fost volumul bilingv Liturghia cuvântului/ The Liturgy of the Word (1989), urmat de: Roua cărţilor, Dimineaţa Învierii, Rugăciuni în Infern, Ispita rănii, The Icons, Implicaţiile spirituale ale teologiei icoanei, Pasiunea textului, Nemitarnice, Poesias, Semnul Isar, Stihiri cu stânjenei etc.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA