Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteVIDEO Sesiunea plenară a Conferinței Naționale Științifice de Toamnă a AOSR 2022

VIDEO Sesiunea plenară a Conferinței Naționale Științifice de Toamnă a AOSR 2022

Conferința Națională Științifică de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România s-a desfăşurat în perioada 4-5 noiembrie 2022, la Cluj-Napoca, sub genericul: „Rolul științei în soluționarea crizelor contemporane”.

În Sesiunea Plenară a Conferinței au fost prezentate prelegeri pe teme de interes major din actualitatea cercetării academice. Agenda Plenului i-a cuprins pe următorii vorbitori: Prof. dr. Vasile PUȘCAȘ, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, „Știinţa și managementul crizelor contemporane”; Col. Dr. Liviu COȘEREANU, Director știinţific al Institutului Naţional de Cercetare Aerospaţială Elie Carafoli, „Știinţa și tehnologia, factori de stabilitate și dezvoltare a rezilienţei globale și de soluţionare a crizelor”; Prof. dr. ing. Ecaterina ANDRONESCU, Președintele Secţiei de Știinţe chimice a Academiei Oamenilor de Știinţă din România, „Nanochimia – o speranţă în stoparea crizelor de sănătate”; Prof. dr. Nicolae BURNETE, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, „Viitorul automobilului în condiţiile crizei energetice”; Prof. dr. Cornel CĂTOI, Universitatea de Știinţe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca, „Provocări actuale pentru agricultură”; Prof. dr. Andrei MIU, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, „Reglarea emoţională: un factor cheie în relaţia dintre stres și sănătate”.

Vă invităm să vizionaţi înregistrările video ale prelegerilor susţinute în sesiunea plenară a Conferinței Naționale Științifice de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România – ediţia 2022.  

De asemenea, puteţi viziona AICI discursurile video din deschiderea conferinței, care a avut loc pe 4 noiembrie în Aula Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, susţinute de către prof. univ. emerit dr. ing. Adrian Badea – președintele AOSR, prof. univ. dr. Anca Buzoianu – rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, prof. univ. dr. Emil Boc – primarul municipiul Cluj-Napoca, Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Prea Sfințitul Claudiu-Lucian Pop – Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, acad. Doru Pamfil – președintele Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române și președintele Secției de Științe Agricole și Silvice a Academiei Române, prof. univ. dr. Marius Bojiță – președintele filialei Cluj-Napoca a AOSR.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA