Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăAOSR ÎN MASS-MEDIATransformarea bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală, tema simpozionului „Slove Muscelene”, Ediția...

Transformarea bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală, tema simpozionului „Slove Muscelene”, Ediția a XV-a

Articol publicat pe site-ul dcnews.ro

Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR), prin Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu” (ICAI), a organizat a 15-a ediție a simpozionului „Slove Muscelene” cu tema „Transformarea bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală”, în perioada 13-14 iulie 2023, la Vila Golescu – Câmpulung Muscel, eveniment inițiat și coordonat de către prof. univ. dr. ing. Doina Banciu, Vicepreședinte AOSR.

„Ediția din acest an este una aniversară, iar tema vizează șansa bibliotecilor de a beneficia de fonduri PNRR pentru digitalizare. Obiectivul general este de a se transforma în hub-uri de cultură digitală”, a declarat prof. univ. dr. ing. Doina Banciu. 

În deschiderea simpozionului, Președintele Academiei Oamenilor de Știință, prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, a subliniat că “Este important acest program prin care se caută upgradarea tehnică a peste 1000 de biblioteci. Vorbim despre digitalizarea administrației publice, dar mă întreb în Câmpulung sau în comunele limitrofe, cât știu să utilizeze aceste metode prin care ar putea intra în contact rapid, de acasă cu autoritățile publice și centrale? Și cred că aici, rolul bibliotecilor și bibliotecarilor este esențial. Eu m-am născut și am crescut sub auspiciile galaxiei Gutenberg, însă acum am trecut într-o nouă etapă și nu se mai poate astăzi fără să utilizăm aceste avantajate colosale oferite de internet și tehnica informatică.”

Continuare pe dcnews.ro

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA