Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteProf.univ.dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”...

Prof.univ.dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, primește titlul de Doctor Honoris Causa

La propunerea Facultății de Medicină și Științe Biologice, Senatul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a decis acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București Prof.univ.dr. Viorel Jinga este vicepreședinte al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Conform USV, universitarul Viorel Jinga este o personalitate remarcabilă, cu o activitate didactică, medicală și de cercetare recunoscută pe plan național și internațional. Specialist și medic primar în urologie la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” din București, profesorul Jinga face parte din mai multe societăți științifice și profesionale naționale și internaționale.

Totodată, profesorul Jinga are o vastă experiență de conducere medicală și academică, ocupând, de-a lungul anilor, diverse funcții: șef de secție, director medical, prodecan, prorector și rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, funcție pe care o deține din anul 2020.

Ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa a avut loc joi, 20 iunie, în Auditorium-ul „Joseph Schmidt”.

Este cel de-al 6-lea titlu de DHC acordat profesorului Viorel Jinga.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA