Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăAOSR ÎN MASS-MEDIAProf. univ. dr. Verginia VEDINAȘ ‒ Diplomă de excelență pentru activitatea științifică...

Prof. univ. dr. Verginia VEDINAȘ ‒ Diplomă de excelență pentru activitatea științifică desfășurată

Articol publicat pe universuljuridic.ro

Vă împărtășim, dragii noștri cititori, bucuria de a ne fi aflat pe „Pământul Sfânt” pentru câteva zile și de a ne fi numărat printre cei aleși să fie premiați cu diplomă de excelență pentru activitatea științifică desfășurată de către Centrul Cultural Român din Israel pentru ceea ce am realizat în mediul profesional, academic și public. Am fost onorată să mă aflu alături de profesorul Irinel Popescu, marele nostru specialist în boli hepatice, de maestrul scenei românești Horațiu Mălăele, de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, de actrița Claudia Motea, care, în spectacolul „Brâncuși, dragostea mea”, întruchipează nouă personaje feminine, toate marile iubiri ale geniului sculpturii universale, și de scriitoarea și jurnalista Aura Christi. Dar, mai presus de toate, am fost fericită să mărturisesc unui public elevat și iubitor de România, chiar dacă a părăsit-o cu mulți ani în urmă, despre profesiunea noastră de credință, slujirea dreptului românesc, străduința de a forma, de la catedră, OAMENI și CARACTERE. Pentru că asta credem noi că este misiunea unui dascăl autentic: să se preocupe de știința, dar și de conștiința viitorului jurist, de cât știe, dar și de spiritul lui și de valorile pe care are a le sluji, indiferent de profesiunea juridică pe care și-a ales-o.

De aceea, în cursurile pe care le susținem în fața studenților „strecurăm” întotdeauna lecții de viață desprinse din experiența noastră ca profesor, avocat și ca „om al cetății”, cum spunea regretatul nostru profesor Antonie Iorgovan, vreme de aproape două decenii pe altarul interesului general și al binelui public.

Am trăit, dragii noștri, momente care ne-au încărcat sufletește și bucuria de a constata că proverbul românesc „omul sfințește locul” este reper pe alte meleaguri. Ne-am dori să îl găsim mai des și pe tărâmul nostru de rai, să constatăm că la cârma instituțiilor statului se regăsesc personalități care își consacră destinul lor profesional slujirii valorilor autentice în domeniul în care profesează, eterne și universale. Dedic această prețuire și diploma de excelență primită dascălilor mei, studenților care mă determină să mă desăvârșesc mereu, fiului meu Ioan Laurențiu Vedinaș, care îmi duce mai departe idealurile în care cred și, nu în ultimul rând, Editurii Universul Juridic, fără de care ar fi greu de conceput dreptul românesc contemporan.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA