Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteProf. univ. dr. Valentin Ciorbea, membru titular AOSR - Marele Premiu „Comandor...

Prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, membru titular AOSR – Marele Premiu „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, Ediția a X-a, 2023

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” a acordat Marele Premiu „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, Ediția a X-a, 2023, domnului prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, membru titular al Academia Oamenilor de Știință din România pentru volumul Generalul adjutant Paul Teodorescu (1888-1981). Dimensiunile creativității,  Editura Academia Oamenilor de Știință din România, București, 2023, 357p.

Comisia care a evaluat lucrările selectate pentru premiere a conchis: „Carte deosebită, cu o structură logică, o monografie încadrată perfect în această categorie de lucrări. Îl prezintă pe generalul Paul Teodorescu în toate ipostazele existenței sale – familie, copilărie, școli de formare, perfecționare, șef de promoție la școli din Franța, ca ofițer și general cu răspunderi în comenzi militare, în învățământ, minister, guvern, Casa regală, etc. inclusiv evocări postume.

Mai multe informații inedite se referă la implicarea generalului în Actul Restaurației din iunie 1930. Sunt menționate reformele pe care generalul s-a străduit să le implementeze în Armată, inclusiv detalii legate de învățământul militar și realizarea localului modern al Școlii Superioare de Război.”

Gala acordării premiilor va avea loc în Sala bizantină a Palatului Cercului Militar Național din București în ziua de 27 mai 2024, ora 11.

În cadrul evenimentului Editura Academia Oamenilor de Știință din România va primi o diplomă de recunoaștere a activității publicării unor valoroase volume în ultimii ani.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA