Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteProf. univ. dr. Irinel Popescu a primit titlul de membru asociat din...

Prof. univ. dr. Irinel Popescu a primit titlul de membru asociat din străinătate al Academiei Naționale de Medicină din Franța

Prof. univ. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române și membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, medic chirurg cu reputație internațională, a primit titlul de membru asociat din străinătate al Academiei Naționale de Medicină din Franța, în cadrul Secției de Științe Chirurgicale. Ceremonia acordării titlului și a însemnelor oficiale a avut loc în ședința festivă din data de 9 ianuarie 2024. Votul de alegere s-a desfășurat în urmă cu opt luni, în mai 2023.

Profesorul Irinel Popescu dedică cu generozitate acest titlu României și domeniului chirurgical național: „România a primit o recunoaștere a meritelor chirurgiei!“

Academia Națională de Medicină din Franța, una dintre cele mai renumite instituții științifice europene, reunește medici, chirurgi, biologi, farmaciști și medici veterinari recunoscuți pentru activitatea științifică și pentru responsabilitățile pe care și le-au asumat în domeniul sănătății.

Academia Națională de Medicină din Franța poartă această titulatură începând cu data de 29 ianuarie 1947, instituția având însă o îndelungată istorie. Ea este moștenitoarea Academiei Regale de Medicină create de către Ludovic al XVIII-lea, ca instituție independentă de cele patru Academii de ramură franceze existente în cadrul Institut de France. Aceasta, la rândul său, moștenise tradiția a două instituții științifice și anume Academia Regală de Chirurgie, fondată în 1731 de Ludovic al XV-lea, și Societatea Regală de Medicină, înființată în 1778 sub Ludovic al XVI-lea. De la înființare, Academia Națională de Medicină din Franța a avut unsprezece membri naționali laureați ai Premiului Nobel.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA