Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăAOSR ÎN MASS-MEDIAProf. univ. dr. ing. Adrian Badea: “Cunoașterea se obține prin educație”

Prof. univ. dr. ing. Adrian Badea: “Cunoașterea se obține prin educație”

Interviu realizat cu dl. Prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, Președintele Academiei Oamenilor de Știință din România, în cadrul proiectului “Ambasadorii Științei”, apărut din dorința Radio România de a descoperi și de a-i face cunoscuți publicului pe făuritorii de astăzi ai zilei de mâine.

Proiectul realizat de Radio România în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință din România, prin Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu”, promovează domeniul cercetării științifice și prezintă publicului din România și din străinătate marile personalități științifice ale Academiei.

URMĂRIȚI aici interviul video

Președintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, are 50 de ani de experiență în educație și cercetare în domeniul energiei și protecției mediului. Majoritatea cercetărilor din ultimii 25 de ani le-a dirijat către domeniile surselor regenerabile de energie şi protecția mediului, coordonând realizarea unei Platforme de cercetare „Surse regenerabile de energie și dezvoltare durabilă”, al cărei director a fost.

Impresionanta activitate științifică începută încă din timpul studenției, s-a concretizat prin activitatea sa publicistică: 25 de cărți/monografii și 12 cursuri universitare. Experiența domniei sale în domeniul cercetării l-a recomandat ca director al Programului Național Cercetare: Mediu-Energie-Resurse-Risc, programul MENER care evalua, monitoriza și finanța proiecte de cercetare în aceste domenii.

O preocupare permanentă a prof. univ. dr. ing. Adrian Badea este ca AOSR să se apropie de tânăra generație pe care o susține prin conferințe și proiecte de cercetare cu rezultate de excepție care aduc un plus de vizibilitatea României și tinerilor cercetători.

În cadrul Academiei de Științe din România există un nucleu de oameni cu cariere profesionale de excepție, care prin activitatea în cadrul instituției aduc permanent un plus de valoare societății românești și pe care îi vom prezenta în viitoarele interviuri.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA