Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimentePreşedintele AOSR, prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, acordă un premiu pentru...

Preşedintele AOSR, prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, acordă un premiu pentru cercetare la Gala „Gândit în România”

Prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, Președintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, a fost invitat să înmâneze un premiu, în cadrul Galei „Gândit în România”, dlui. Costel Vînătoru, pentru activitatea de cercetare horticolă la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău şi la Banca de Resurse Genetice Vegetale – Buzău, al cărei creator este.
De asemenea, Costel Vînătoru slujeşte ca părinte la Catedrala Episcopală din Buzău, fiind cunoscut ca un preot de vocație, care se ocupă şi de formarea viitorilor preoţi.

Gala „Gândit în România” a avut pe 14 decembrie 2022, la Ateneul Român şi a suscitat un real interes din partea audienţei, totodată fiind transmisă în direct pe TVR Internațional.

La eveniment au fost prezenți demnitari din Guvernul României, membri ai Academiei Române, profesori universitari, cercetători, studenți şi elevi.

În cadrul Galei „Gândit în România” au fost acordate 12 premii pentru categorii precum cultură, știință, educație, inventică, cercetare, premiile fiind înmânate de reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Ministerului Educației, Institutului Cultural Român, Academiei Oamenilor de Știință din România, Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Universităţii Politehnice din București şi Universităţii Babeș-Bolyai.

Gala „Gândit în România”, aflată la prima ediţie, i-a fost dedicată lui Gogu Constantinescu, inventatorul român cu circa 400 de brevete de invenție, câte unul la mai puțin de 2 luni şi care este menționat printre cei „17 pionieri pe calea progresului” într-un tablou publicat în anul 1926 de revista britanică „The Graphic”, alături de Einstein, Kelvin, Graham Bell, Edison, Marconi, Marie Curie.


Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA