Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimentePrecizări privind Competiția de proiecte de cercetare a Academiei Oamenilor de Știință...

Precizări privind Competiția de proiecte de cercetare a Academiei Oamenilor de Știință din România destinată tinerilor cercetători “AOSR-TEAMS” EDIȚIA 2022-2023”

Competiția de proiecte de cercetare a Academiei Oamenilor de Știință din România destinată tinerilor cercetători “AOSR-TEAMS” EDIȚIA 2022-2023” lansată în luna februarie a.c. s-a bucurat de un interes deosebit în rândul tinerilor cercetători din mari universități și instituții de cercetare. Astfel, au fost depuse 130 de propuneri de proiecte.

Pentru evaluarea proiectelor s-a utilizat un corp de 46 de evaluatori din țară și din diaspora română format din profesori universitari și cercetători științifici gradul I, cu recunoaștere națională și internațională și experiență în evaluare.
Mulțumim foarte mult evaluatorilor pentru efortul depus, mai ales că această activitate nu a fost retribuită.

Evaluarea proiectelor s-a făcut pe domeniile publicate în pachetul de informații, iar un domeniu a fost evaluat de același grup de evaluatori. Inițial, din sumele primite de la bugetul de stat pentru această competiție, se puteau finanța 25 de proiecte (astfel că gradul de succes era 1/5.2 aproximativ 20%).

Ținând seama că la domeniul 7 Bio și nano materiale/tehnologii pentru industrie și medicină, s-au înscris 22 de lucrări, Prezidiul AOSR a hotărât ca, la acest domeniu, să se finanțeze 3 proiecte.

De asemenea, la domeniul 27 Noile paradigme ale educației în era tehnologică au fost pe primele două locuri 2 proiecte cu același punctaj, care au fost finanțate.

Ținând sema de cele de mai sus și analizînd cele șapte contestații depuse, Comisia de evaluare a propunerilor de proiecte, Comisia de soluționare a contestațiilor și Prezidiul AOSR, au hotărât că lista proiectelor care urmează să fie finanțate, rămâne neschimbată.

Directorii proiectelor câștigătoare sunt așteptați la sediul AOSR, din strada Ilfov. nr. 3, București, în vederea contractării, până vineri 01.04.2022, ora 14:00.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați doamnei Maria Botezatu la tel: 0726.311.407 și email: mariabotezatu2002@yahoo.com.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA