Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteIslanda – un model de țară sustenabilă

Islanda – un model de țară sustenabilă

Minunile Islandei constau într-o diversitate nesfârșită de peisaje și în contraste: aici găsești întregul spectru, de la calmul profund la forțele cele mai sălbatice ale naturii, de la o intensă solitudine la apropierea sociabilă. Este o lume unică, diferită de altele prin caracter și înfățișare.

În Islanda întâlnești la tot pasul, în ferme, în mici sau mari localități și muzee ale istoriei și civilizației islandeze, majoritatea înființate din inițiativa unei familii sau a unei mici comunități – muzee care constituie azi puncte de atractivitate pentru turism.

Ce mai face Islanda atât de deosebită este modul în care chiar ținutul face atât de mult parte din oameni – tot așa cum oamenii fac parte din țară. Cea mai importantă moștenire o constituie comoara literaturii medievale, profund ancorată în peisajul vieții. Ea a dat islandezilor un sens al identității, al apartenenței. Această literatură națională, de la edda’s la sagas, conținând istoria și folclorul islandez este citită de foarte mulți din omenii de astăzi. Iar peisajul vorbește despre istorie prin fiecare piatră, fiecare mlaștină, fiecare munte.

Natura neatinsă a Islandei este ca un magnet pentru mulți turiști. Este o lume în afara timpului, și totuși actuală; este un ținut nou apărut și totuși etern; o lume aparte dar aparținând foarte mult lumii actuale.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA