Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteFemeia în comunitatea locală

Femeia în comunitatea locală

Funcționarea și dezvoltarea unei comunități locale are ca “element cheie” – femeia. 

Dacă privim în trecut, pornind de la rolul acesteia într-o gospodărie, la calitatea sa de soție și mama, până la femeile antreprenor de astăzi, din acea comunitate, buna funcționare și dezvoltarea comunității s-au bazat pe femeie.

Aceasta afirmație este susținută de următoarele activități dintr-o comunitate locală, în care femeia este preponderent implicată:

    ⁃    prin calitatea de mamă, de obicei este principala persoană care se ocupă de pregătirea copiilor pentru grădiniță și școală, ceea ce determină rolul acesteia în reducerea abandonului școlar;

    ⁃    educatoarea și învățătoarea sunt meserii practicate preponderent de femeie, ceea ce accentuează rolul femeii în educarea populației comunității.

        asistenta medicală este de cele mai multe ori femeie și uneori chiar și medicul din comunitate este tot femeie. Astfel, serviciile medicale și sănătatea populatiei sunt în strânsă legătura cu femeia.

    ⁃    conform statisticilor, majoritatea funcționarilor publici sunt femei ceea ce reflectă legătura dintre administrația publică locală și femeie.

    ⁃    deși sunt în minoritate, femeile antreprenor și femeile politician reprezintă de asemenea “poziții cheie” pentru dezvoltarea comunității locale.

În concluzie, pornind de la pilonii dezvoltării unei comunități locale, se accentuează ideea coeziunii femeilor dintr-o comunitate locală, într-o formă asociativă, pentru buna funcționare și progresul respectivei comunități.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA