Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăIn memoriamDeplângem plecarea dintre noi a Dlui Dr. Aurel VAINER

Deplângem plecarea dintre noi a Dlui Dr. Aurel VAINER

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România îşi exprimă adânca tristeţe la plecarea dintre noi a Domnului Dr. AUREL VAINER. Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, ulterior, preşedinte de onoare al FCER, dl Aurel Vainer a fost o personalitate de marcă a lumii româneşti, care a promovat valorile păcii şi ale convieţuirii armonioase, respectul, toleranţa şi iubirea între oameni, dincolo de diferenţele dintre ei.

De formaţie economist, a dezvoltat o carieră profesională prodigioasă, dublată de o carieră de cercetător şi de cadru didactic în învăţământul superior. A fost cercetător la Institutul de Cercetări Comerciale şi la Institutul pentru Cercetarea Comerţului Interior şi al Comerţului, vicepreşedinte, prim-vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, vicepreşedinte al Societăţii Române de Statistică şi preşedinte al Consiliului Director al Fundaţiei Caritatea, preşedinte onorific al Asociaţiei Culturale de Prietenie România-Israel, preşedinte al Iniţiativei Central-Europene – Dimensiunea Parlamentară (din 2005), iar, între 2005 şi 2007, membru în Comitetul Executiv al Congresului Evreiesc European.

A fost deputat în Parlamentul României şi Vicepreşedintele Comisiei Politice, Economice, de Reformă şi Privatizare a Camerei Deputaţilor. Dl Dr. Aurel Vainer a fost profesor universitar, autor de studii ştiinţifice şi cărţi de specialitate din domeniul economic (economia comerţului, marketing, comerţ interior).

Activitatea şi meritele domniei sale au fost apreciate la cel mai înalt nivel cu o serie de distincţii şi decoraţii: Ordinul Steaua României, în grad de cavaler, Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare, în grad de cavaler, acordat de Franţa, diplome de excelenţă, distincţii şi diplome, titlul de Doctor Honoris Causa. Dl Dr. Aurel Vainer a fost membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (Secţia de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologice), profund ataşat de instituţia noastră, participant activ la programele şi manifestările ei. Prin plecarea dlui Dr. Aurel Vainer, lumea noastră pierde o personalitate de mare valoare profesională şi ştiinţifică, un spirit nobil şi luminos, un om bun şi drept, un Om între oameni, dedicat valorilor umane, un promotor neobosit al respectului, înţelegerii şi armoniei în societatea românească.

Academia noastră pierde un membru de marcă, un om ales şi un mare prieten. Ne exprimăm regretul profund şi adânca tristeţe pentru această pierdere şi transmitem condoleanţe familiei îndoliate! Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l aşeze între Drepţii săi, în lumină veşnică! 

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA