Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteCultura, mijloc de acces în Spațiul Valorilor Universale

Cultura, mijloc de acces în Spațiul Valorilor Universale

Cu ocazia zilei de 15 ianuarie – dată cu o semnificaţie simbolică specială în calendarul spiritualității românești: Ziua lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, Academia Oamenilor de Știință din România organizează Simpozionul științific Cultura, mijloc de acces în Spațiul Valorilor Universale. Manifestarea va avea loc în ziua de 12 ianuarie 2023, începând cu ora 11, în Sala de Conferinţe Constantin Angelescu a AOSR (strada Ilfov, nr. 3, sector 5, București).

Simpozionul își propune să readucă în conștiința prezentului importanța operei Poetului Național pentru existența românească și evoluția culturii noastre, să sublinieze valoarea universală a acesteia și necesitatea cunoașterii ei de către noile generații. În același timp, manifestarea va releva rolul pe care îl are cultura națională, prin operele ei perene, dincolo de conjuncturi și ideologii, în promovarea civilizației și spiritualității românești în spațiul universal al valorilor.

Evenimentul este structurat în două părți: Secțiunea științifică și Secțiunea artistică. În prima parte, vor susține prelegeri pe teme privitoare la Eminescu și la cultura națională personalități ale spațiului academic și cultural românesc. Cea de-a doua parte a simpozionului va fi cadrul unui recital poetic și muzical.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA