Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteConferința Națională de Drept European - Ediția a VI-a

Conferința Națională de Drept European – Ediția a VI-a

Conferința Națională de Drept European, cu participare internațională – ediția a VI-a
„Aplicarea dreptului Uniunii Europene în România”

În anul 2023, Societatea Română de Drept European (SRDE), membră a Federației Internaționale de Drept European (FIDE), în contextul preocupărilor ce vizează, potrivit Statutului său, analiza și evoluția dreptului european, cu toate implicațiile produse, inclusiv din perspectivă concret-aplicativă, în considerarea calității de membru cu drepturi și obligații depline a FIDE, își propune să continue seria de conferințe centrate pe actualitatea spațiului politico-juridic al Uniunii Europene, ce a debutat în anul 2013, organizând o nouă manifestare științifică, respectiv, cea de-a VI-a ediție a Conferinței.

La acest eveniment, în cadrul căruia se vor prezenta și dezbate probleme de maxim interes, atât teoretice, științifice, cât și de ordin practic, concret, în special în raport de impactul normelor europene asupra ordinii juridice naționale, sunt așteptați să participe membri ai profesiilor juridice, și nu numai (arbitri, avocați, consilieri juridici, diplomați, executori judecătorești, magistrați, mediatori, notari, practicieni în insolvență), cercetătoricadre didactice universitare, persoane care exercită funcții la nivelul diferitelor instituții europene și naționale de profil, precum și funcționari publici din administrația publică centrală și locală, în a căror activitate apar interferențe cu aplicarea dreptului UE ori cu alte exigențe europene.

Lucrările ediției a VI-a a Conferinței Naționale, cu participare internațională, se vor desfășura vineri, 27 octombrie 2023, la Palatul Parlamentului din București, Sala Mihai Viteazu, nivel P1 (intrarea din Calea 13 Septembrie, sector 5), începând cu ora 13.00.

Pentru a ne încadra în programul stabilit, recomandăm participanților să fie la Palatul Parlamentului la ora 12.00 pentru a rezolva problemele privind accesul, primirea documentelor și înregistrarea la lucrările conferinței.

Detalii referitoare la accesul în Palatul Parlamentului vor fi transmise participanților la conferință în timp util.

  • Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.
  •  INPPI acordă 6 puncte de pregătire profesională practicienilor în insolvență participanți la Conferință.
  •  Formularul de înscriere poate fi regăsit aici

 Participarea fizică la lucrările Conferinței se va face în limita locurilor disponibile (este posibilă transmiterea online a lucrărilor conferinței).

Programul detaliat al manifestării va fi disponibil, începând cu data de 20 octombrie 2023, după definitivarea acestuia, în funcție de comunicările științifice care vor fi susținute.

În acest sens, vă rugăm să ne comunicați pe adresa de e-mail: srde_2009@yahoo.com, până cel mai târziu la data 15 octombrie 2023 titlul lucrării pe care intenționați să o prezentați în cadrul Conferinței, completând corespunzător Formularul de înscriere, anexat.

Transmiterea studiului in extenso, în limba română sau engleză, se poate face cel mai târziu până la data de 15 noiembrie 2023, la aceeași adresa de e-mail: srde_2009@yahoo.com, comunicarea fiind redactată, potrivit Condițiilor de editare, anexate. Comunicările transmise sunt supuse unui proces de tip double blind peer review, în conformitate cu cele mai înalte standarde științifice internaționale.

Toate lucrările acceptate de Comitetul științific al Conferinței, notificate ca atare autorilor până la data de 25 noiembrie 2023, prezentate în cadrul Conferinței, vor fi publicate în una dintre următoarele reviste: DreptulBuletin de Informare Legislativă (revista Consiliului Legislativ); Law Review și Revista Universul Juridic. Cele patru reviste sunt indexate în BDI.

Susținerea publică a comunicărilor, în cadrul Conferinței, se va face în ordinea înscrierilor, în limita timpului dedicat panelurilor, pe baza selecției realizată de Comitetul științific al Conferinței, potrivit programului care urmează a fi publicat.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA