Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteConferința internațională "Impactul tehnologiilor emergente şi disruptive asupra securităţii globale"

Conferința internațională „Impactul tehnologiilor emergente şi disruptive asupra securităţii globale”

Secţia de Ştiinţe Militare a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România împreună cu Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu organizează la sediul acestei instituţii, în zilele de 14 şi 15 martie 2024, cea de-a treia ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Impactul Tehnologiilor Emergente Şi Disruptive Asupra Securităţii Globale”.

Această manifestare ştiinţifică, ajunsă la cea de-a treia ediţie, reuneşte specialişti din domeniul cercetării ştiinţifice, cadre didactice universitare, alţi specialişti militari şi civili, preocupaţi de studierea oportunităţilor tehnologiilor emergente şi disruptive şi experimentarea acestora. Evenimentul este accesibil şi studenţilor Academiei Foreţelor Terestre.

Sistemele care au la bază tehnologii emergente schimbă mediul global de securitate, oferind atât oportunități pentru dezvoltarea și bunăstarea societății, mediului guvernamental, academic și de afaceri, cât și provocări la adresa securității societății și individului, din perspectiva unor noi amenințări mai sofisticate și distructive.

În domeniul militar, noile tehnologii alterează caracterul conflictului, acumulează o importanță strategică din ce în ce mai mare și devin domenii cheie ale competiției globale, în special în domeniul inteligenţei artificiale.

Comunicările ce vor fi susţinute în cadrul conferinţei vor fi publicate prin grija organizatorilor.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA