Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteConferința “Dezvoltări în cercetarea românească pentru recunoașterea automată a elementelor paralingvistice din...

Conferința “Dezvoltări în cercetarea românească pentru recunoașterea automată a elementelor paralingvistice din vorbire”

În cadrul activităților științifice programate pentru anul 2024, secția Știința și Tehnologia Informației din cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România vă invită la Conferința “Dezvoltări în cercetarea românească pentru recunoașterea automată a elementelor paralingvistice din vorbire”.

Conferința are loc luni, 26 februarie 2024, începând cu ora 14:00 în sala PRECIS-105, Facultatea de Automatică și Calculatoare din București (inclusiv cu posibilitatea de paticipare on-line). Conferința este susținută de un colectiv de cadre didactice din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, coordonat de Profesor Dr. Ing. Corneliu Burileanu.

Prezentarea propune dezvoltări pe mai multe direcții de cercetare ale tehnologiei vorbirii, cu accent pe recunoașterea elementelor paralingvistice: detecția stresului din vorbire (DSV), detecția minciunilor din vorbire (DMV) și recunoașterea emoțiilor din vorbire (REV), cu aplicații în expertiza criminalistică a vorbirii. Cercetările includ noi tehnici de învățare profundă bazate pe  configurații de rețele neurale și seturi de date robuste, de înaltă calitate RODeCAR (Romanian Deva Criminal Investigation Audio Recordings).

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA