Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăNoutatiConferinţa "Accelerarea transformării digitale în administraţie şi servicii publice"

Conferinţa „Accelerarea transformării digitale în administraţie şi servicii publice”

CONFERINŢA Hibrid –
ACCELERAREA TRANSFORMĂRII DIGITALE ÎN ADMINISTRAŢIE ŞI SERVICII PUBLICE
– 3 noiembrie 2022 –
CLUJ-NAPOCA, Studioul Teritorial de Radio, Str. Donath nr. 160

ACADEMIA OAMENILOR DE ŞTIINŢĂ DIN ROMÂNIA, RADIO ROMÂNIA şi DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL organizează Conferinţa demonstrativă şi dezbaterea asupra transformării digitale a instituțiilor administrative în parteneriat cu sectorul privat.

De la guvernanța AI la accesarea serviciilor publice, autoritățile publice își regândesc în prezent vechile modalități de lucru cu cetățenii dinamizaţi de evoluţia serviciilor digitale prin internet şi a aplicaţiilor mobile.

Obiectivul Uniunii Europene lansat de către preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen de transformare digitală a Europei, până în anul 2030, este transpus în documentele naționale din PNRR, generând implicarea companiilor furnizoare de soluții ICT hardware și software în domeniul digitalizării.

Conferința este un bun prilej de expunere a soluțiilor mediului privat pentru îmbunătățirea serviciilor publice oferite de către administrația publică, companiile fiind invitate să prezinte studii de caz și modele de bune practici implementate, atât în țară, cât și în străinătate. La dezbaterea demonstrativă sunt invitați să participe reprezentanți ai mediului academic, ai administrației publice centrale și locale, ai companiilor naționale și multinaționale, mediul asociativ şi reprezentanţii mass-media.

Tematicile de interes vizează domeniile eGuvernare, eSănătate, eLearning, eTransportation şi Cybersecurity.

Noile tendințe din 2022 în transformarea digitală includ munca hibrid, căutarea inteligentă (intelligent search), inteligența artificială pentru procese IT, machine learning, platforme de date pentru clienți (CDP), platforme integrate agile, DevOps și managementul serviciilor IT (ITSM). Utilizarea acestor instrumente sosfisticate conferă organizațiilor posibilitatea accelerării inovației, digitalizării, automatizării și modernizării.

Partenerii media ai conferinţei sunt Radio România, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro.
Conferinţa in person va fi transmisă LIVE şi pe YouTube, Zoom, LinkedIn, Facebook, Twitter şi pe website-urile partenerilor media.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA