Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteConducerea automată digitală a fabricaţiei în perspectiva Industry 4.0

Conducerea automată digitală a fabricaţiei în perspectiva Industry 4.0

În programul de activități științifice pentru anul 2024, secția Știința și Tehnologia Informației din Academia Oamenilor de Știință din România vă invită la Conferința “Conducerea automată digitală a fabricaţiei în perspectiva Industry 4.0”.

Conferința are loc în format on line marți, 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00. Conferința este susținută de un colectiv de cercetare din  Facultatea de Automatică și Calculatoare, Politehnica din București, coordonat de Profesor Dr. Ing. Theodor Borangiu.

Prezentarea analizează arhitecturi și topologii de conducere automată digitală a fabricației în perspectiva Industriei Viitorului (I4.0) definită în ultima decadă, pe baza cărora propune o soluție de sistem ciber-fizic în care entitățile fizice de producție virtualizate prin holoni devin puternic cuplate interacționând pentru îndeplinirea unor obiective globale de eficiență, robustețe și agilitate. Cercetările includ noi tehnici de: modelare digitală extinsă pentru interoperabilitate profundă (digital twins), orientare către servicii, inteligenţa produsului, control semi-heterarhic, streamingul volumelor mari de date și servicii cloud de conducere automată. Contribuțiile în acest domeniu sunt exemplificate pe o platformă de sistem inteligent de conducere a fabricației dezvoltată de către  colectivul de cercetare.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA