Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăCOMUNICATEComunicat al Secției de Științe Medicale a AOSR privind vaccinarea împotriva COVID-19

Comunicat al Secției de Științe Medicale a AOSR privind vaccinarea împotriva COVID-19

Secția de Științe Medicale a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România consideră vaccinarea drept una dintre cele mai mari descoperiri medicale din întreaga istorie, comparabilă cu descoperirea antibioticelor, asepsiei, antisepsiei și anestezicelor. Fără vaccinări specia umană ar fi astăzi aproape înfrântă de speciile microbiene și cele virale. În condiţiile actuale, cerem românilor să aibă încredere în noi și să ajute prin vaccinare la înfrângerea pandemiei. Este foarte important ca fiecare cetăţean să aplice toate regulile indicate de medici.

Trebuie să acceptăm că pot exista, ca în orice procedeu terapeutic, și cazuri de eșecuri, infinit de puține, care nu pot înlătura uriașele beneficii ale celor peste 98% dintre cei care se vaccinează cu succes. Modificările mediului în care trăim ne obligă să prevenim și alte posibile atacuri ale unor specii microbiene sau virale. În cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România, există doar opinia salvării prin vaccinare, prin prevenție și prin toate tratamentele care sancționează efectele acestor atacuri virale asupra funcțiilor organismului. Chemăm populația României să accepte perceptele medicilor, care au un mare eșantion de jertfe în acest război cu pandemia. Vă rugăm să mergeți la vaccinare, să aveți încredere în medici, să vă feriți de cei necunoscători care își dau cu părerea! 

Secția medicală a AOSR are medici iluștri care și-au exprimat opinia, cum ar fi: Acad. Bălăceanu-Stolnici, marele neurochirurg Vlad Ciurea, profesorul Sorin Rugină, Generalul profesor Dan Mischianu și Profesorul Irinel Popescu, iar la sesiunile noastre anuale s-au adus dovezi despre această afecțiune de către renumiți medici specialiști: profesorul Streinu-Cercel, Irina Dumitru, Camelia Diaconu, Sebastian Ionescu și mulți alții. Vă chem să fiți alături de armata halatelor albe și, dacă doriți să știți adevărul despre acest flagel, adresați-vă membrilor secției noastre, având la dispoziție adresele oficiale de contact ale AOSR, o instituție care servește științelor din România de peste 80 de ani de la înființare și care este actualmente cotată excelent pe plan internațional. Prof. univ. dr. Sârbu Vasile, Președintele Secției de Științe Medicale a AOSR.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA