Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteAOSR urează României și tuturor Românilor LA MULȚI ANI!

AOSR urează României și tuturor Românilor LA MULȚI ANI!

Cu prilejul Zilei Naționale, AOSR urează României și tuturor românilor „La mulți ani!”

Ziua de 1 Decembrie reprezintă punctul culminant al unui proces istoric, întins de-a lungul secolelor, care a avut drept ideal unirea teritoriilor românești și a românilor într-o singură țară, sub semnul valorilor și aspirațiilor identitare.

1 Decembrie 1918, data înfăptuirii Marii Uniri și a făuririi României Mari, constituie momentul astral al istoriei în care idealul național al românilor s-a împlinit prin eforturile comune ale înaintașilor, prin vizionarismul elitelor, prin sacrificiul și jertfa martirilor neamului.

Sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie prezintă, de aceea, o semnificație complexă, constituind un cadru al bucuriei comune, al omagierii celor care au realizat un ideal de veacuri, dar și al reflecției noastre la marea responsabilitate morală și istorică pe care o avem pentru prezent și viitor, în continuitatea operei înaintașilor.

Suntem cu toții datori să ne unim forțele și energia creatoare, într-o amplă sinergie națională, pentru edificarea României Europene, o țară modernă, puternică, demnă și respectată în Europa și în lume.

Pentru AOSR, instituție emblematică a mișcării academice românești, cu o istorie de aproape nouă decenii, educația, știința, cercetarea și cunoașterea reprezintă principalii vectori ai progresului și evoluției pe toate planurile societății românești și ale României.

AOSR consideră că educația, știința și cunoașterea trebuie să constituie nucleul activ și forța motrice ale unui Proiect de Țară care are drept obiectiv fundamental și strategic dezvoltarea României și civilizației românești la cele mai înalte standarde ale lumii de azi și de mâine. În acest proces, tinerii au un rol fundamental pentru că ei reprezintă viitorul!

Cu gândul la mesajul imnului național, la exemplul magistral al înaintașilor noștri, cu speranțele îndreptate spre un viitor demn de realizările trecutului, AOSR urează României „La mulți ani!” și mari împliniri!                                         

Biroul de Comunicare și Relații Publice AOSR

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA