Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteAOSR își exprimă tristețea și regretul la plecarea dintre noi a Profesorului...

AOSR își exprimă tristețea și regretul la plecarea dintre noi a Profesorului Ion Cucui

Academia Oamenilor de Știință din România este profund îndurerată la trecerea din această lume a Profesorului universitar doctor Ion Cucui.

Profesorul Ion Cucui a fost o personalitate a învățământului universitar românesc și a cercetării științifice, recunoscută la nivel național și internațional, care și-a dedicat viața educației academice și științei, edificării și dezvoltării instituționale. Doctor în științe economice, a fost profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște, conducător de doctorat și rector al aceleiași instituții de învățământ superior. A fost profesorul, apreciat și iubit, al multor promoții de studenți, pe care le-a îndrumat cu dedicație și competență în domeniile contabilității și managementului. Și-a îndrumat tinerii doctoranzi de pe poziția autorității academice, inspirându-i, cultivându-le atașamentul pentru valoare, pentru calitate și excelență, susținându-i în procesul devenirii și afirmării științifice. În calitate de rector, de-a lungul a două mandate, a avut o contribuție fundamentală la dezvoltarea Universității Valahia, atât la nivelul infrastructurii, cât și al calității educației și cercetării. În timpul mandatelor de rector ale Profesorului Cucui, au fost construite noul sediu, Aula, Institutul de Cercetări și campusul Universității – unul dintre cele mai moderne din țară. A încurajat și promovat valoarea și a știut să construiască un colectiv de cadre didactice și de cercetători valoros și performant. Universitatea Valahia îi datorează fostului rector Ion Cucui o epocă de dezvoltare și înflorire, fundamentală pentru prezentul și viitorul ei.

Profesorul Ion Cucui a fost membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România (Secția Științe Economice, Juridice și Sociologice) și președintele Filialei Târgoviște a AOSR, pe care, practic, a construit-o în jurul personalității Domniei Sale. A fost un membru marcant, un adevărat pilon al Academiei noastre, profund dedicat și implicat cu toată dăruirea, energia și competența în dezvoltarea instituțională a acesteia.

Plecarea dintre noi a Profesorului Ion Cucui reprezintă o pierdere ireparabilă pentru Academia Oamenilor de Știință din România și pentru învățământul superior românesc. Comunitatea academică a AOSR își exprimă, odată cu cu tristețea și profundul regret la dispariția Profesorului Ion Cucui, adânca recunoștință pentru tot ce a făcut și însemnat Domnia Sa pentru Academie, pentru educație și cercetare.

Cu durere, Academia Oamenilor de Știință din România transmite condoleanțe familiei îndoliate!

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA