Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteAOSR susţine tematica structurilor critice din biblioteci și muzee la "Critical Infrastructure...

AOSR susţine tematica structurilor critice din biblioteci și muzee la „Critical Infrastructure Protection Forum” – Palatul Parlamentului

În perioada 14-16 iunie 2022 se desfășoară la Palatul Parlamentului a cincea ediție a forumului internațional „CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM – CIP FORUM”, eveniment organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, la inițiativa Think Tank-ului IF Idea Factory, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, cu sprijinul comisiilor parlamentare din România și al ministerelor cu competenţe în domeniu.

Agenda primei zile a Forumului a inclus și secțiunea ”Culture, National Cultural Heritage and National Identity”, prezidată de dl. Lucian Romașcanu – ministrul Culturii, în cadrul căreia Prof. dr. Doina Banciu – vicepreședinte al Academiei Oamenilor de Știință din România – a fost invitată și a susținut comunicarea cu titlul ”Ethics – NonEthics in Critical Infrastructure Protection for Cultural Institution in Digital Era”; tema comunicării a fost orientată îndeosebi asupra structurilor critice din biblioteci și muzee.

Au participat și au avut interventii, de asemenea, Acad. Răzvan Theodorescu – vicepreședinte al Academiei Române și Acad. Florin Gh. Filip – președinte al Secției pentru Știinta și Tehnologia Informației din Academia Română, Pr. Nicolae Dascălu (reprezentant al Patriarhiei Române) precum și reprezentanți ai Parlamentului European, ai unor instituții de stat și ONG-uri cu atribuții în domeniul culturii.

În deschiderea conferinței au susţinut alocuțiuni dl. Marcel Ciolacu – Președintele Camerei Deputaților, Hunor Kelemen – Viceprim-ministru, Adrian Câciu – Ministrul Finanțelor, Mihai Busuioc – Președintele Curții de Conturi, Sebastian-Ioan Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marian Neacșu – Secretar General al Guvernului, Dragoș Cristian Vlad – Președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Forumul este conceput ca o platformă deschisă pentru comunitatea de lideri și factori de decizie din administrația centrală, precum și din sectoarele public și privat, specialiști în securitate.

 

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA