Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimenteAcord de colaborare științifică între Academia Oamenilor de Știință din România și...

Acord de colaborare științifică între Academia Oamenilor de Știință din România și Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”

Academia Oamenilor de Știință din România și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” au semnat astăzi un acord de colaborare în domenii de cercetare științifică specifice celor două renumite instituții.

Documentul a fost semnat de prof. univ. dr. ing. Adrian Alexandru Badea, președintele Academiei Oamenilor de Știință din România și de general-maior medic prof. univ. dr. Florentina Ioniţă–Radu, comandant al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București.

Acordul reprezintă un pas semnificativ în consolidarea relaţiilor dintre cele două instituții, având în vedere angajamentul ambelor părţi de a promova şi dezvolta cercetarea ştiinţifică în domeniile de interes comun.

Prin acest parteneriat se urmăreşte consolidarea schimbului de cunoştinţe şi expertiză între Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” și Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, în baza cooperării strânse desfășurate prin Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu”.

Colaborarea la reviste de specialitate și ediții tematice, publicarea materialelor științifice în reviste, culegeri, ediții speciale, schimbul de informație și literatură științifică și schimbul de publcații știițifice se numără printre prevederile acordului de colaborare științifică. De asemenea, acesta prevede înființarea comisiilor mixte în vederea organizării manifestărilor științifice și editarea materialelor acestora.

Participarea la conferințele științifice organizate de cele două instituții, dar și participarea în comun la proiectele și programele științifice internaționale și la organizarea anumitor workshop-uri naționale/internaționale reprezintă un alt obiectiv al acordului semnat astăzi.

La eveniment au participat prof. univ. dr. ing. Doina Banciu, vicepreședinte AOSR, prof. univ. dr. fizician Doru-Sabin Delion, vicepreședinte AOSR, general-maior, prof.univ.dr. Dan Mischianu, vicepreședintele Secției Medicale a AOSR, și prof. univ. Carmen Adella Sirbu, medic primar neurolog la Spitalul Militar București.

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA