Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăCOMUNICATEAcademia Oamenilor de Știință din România condamnă războiul și se implică în...

Academia Oamenilor de Știință din România condamnă războiul și se implică în sprijinirea refugiaților din Ucraina

Academia Oamenilor de Știință din România respinge războiul ca modalitate de soluționare a conflictelor oriunde în lume și consideră că singura cale a soluționării diferendelor o reprezintă diplomația și negocierea cu respectarea normelor înscrise în documentele și tratatele internaționale.

AOSR pledează pentru pace și dialog, pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, începând cu dreptul la viață, pentru asigurarea unui climat propice colaborării și dezvoltării la nivel internațional sub auspiciile respectului pentru demnitatea ființei umane, pentru principiile și valorile umanismului contemporan.

Academia Oamenilor de Știință din România își exprimă dezacordul profund față de războiul din Ucraina și condamnă cu tărie escaladarea conflictului, care produce distrugeri, suferință și pierderi de vieți omenești, într-o epocă în care astfel de abordări extreme păreau de domeniul trecutului.

În situația generată de război, Academia Oamenilor de Știință din România își afirmă solidaritatea cu oamenii afectați de conflictul armat și compasiunea față de suferințele acestora. Prin Fundația Scientica, AOSR donează suma de 10.000 de lei pentru copiii din Ucraina aflați în dificultate din cauza războiului și își manifestă, în continuare, sprijinul pentru ajutorarea refugiaților.

În același timp, Academia Oamenilor de Știință din România își exprimă speranța în încetarea cât mai grabnică a războiului care însângerează Europa, în victoria rațiunii și a înțelepciunii, prin recursul la tratative și negocieri, care să contribuie la reinstaurarea ordinii, la reluarea vieții normale și asigurarea siguranței tuturor cetățenilor.

Biroul de Comunicare și Relații Publice al Academiei Oamenilor de Știință din România
(Contact: comunicare.aosr@gmail.com)

 

 

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA