Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăEvenimente8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii

8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii

Ziua de 8 martie este o zi importantă la nivel global, sărbătorindu-se drepturile obţinute de femei în plan social, economic şi politic, cât şi lupta împotriva discriminării şi violenţei.

Ziua Internaţională a Femeii înseamnă o celebrare a femeilor şi în acelaşi timp o reafirmare a dorinţei de luptă pentru drepturile la egalitate.

De la apariţia ei în cadrul mişcării socialiste, Ziua Internaţională a Femeii a căpătat tot mai multă recunoaştere de la an la an, ajungând să fie sărbătorită în ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare deopotrivă. În anul 1977 a fost declarat “Anul Internaţional al Femeii” de Organizaţia Naţiunilor Unite. Începând cu acest an, Ziua Internaţională a Femeii a fost adoptată de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

Este o zi când femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, neţinând cont de diviziuni naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Este o ocazie  când trebuie să ne amintim eforturile şi realizările din trecut şi, cel mai important, să privim în perspectivă la potenţialul neexploatat al femeilor şi la oportunităţile ce le aşteaptă pe femeile viitoarelor generaţii.

Viața, arta, chiar și energia se declină la feminin. Ideea, ca și lupta și pâinea sunt tot de genul feminin. Ambițioase, dinamice, cu plăcerea muncii, emotive și eficace, fac ca intervenția lor să fie mai intuitivă şi benefică.

La mulţi ani!

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA